Nikdo nepochybuje o skvělých vlastnostech sóji, a dokonce i její odpůrci ji často pozřou, aniž by to tušili. Pojďme se zaměřit na sójové výhonky jako na živoucí zásobárnu těch nejlepších látek pro zdraví.
Nikdo nepochybuje o skvělých vlastnostech sóji, a dokonce i její odpůrci ji často pozřou, aniž by to tušili. Pojďme se zaměřit na sójové výhonky jako na živoucí zásobárnu těch nejlepších látek pro zdraví.
Celozrnný rohlík se šunkou a sýrem je velmi dobrý, ale pokud ho budete dávat dětem ke svačině každý den, velmi brzy se jim doslova přejí. Dělejte svačinky tak, aby dětem chutnaly každý den.
Teď je ten správný čas dát naší imunitě přídavný pohon. Jak posílit obranyschopnost organismu jídlem? Máme pro vás tipy, co si dát k snídani či k večeři, aby vaše tělo bylo odolnější.
Snažíte se jíst zdravě, ale už vás omrzel salát Caesar a kuřecí steak se zeleninou? Jste-li nakloněni lokálním surovinám a jednoduchosti, bude tento recept pro vás to pravé.
Možná už máte vyzkoušeno, že když bazalku na pesto rozsekáte, začne šednout až černat a ztrácí svou zelenou svěžest. Zcela nenávratně. Jak na to, aby pesto zůstalo zelené i zítra, pozítří a popozítří?
Saláty jsou nejlepší volbou v parných tropických dnech, kdy se chceme nejen nasytit, ale i osvěžit. A nemusí být jen zeleninové. Zkuste originální salát s kuřecím masem a quinoou.
Milovníci zdravé stravy zbystří, když se dočtou, že se lidé na Krétě díky způsobu stravování dožívají vysokého věku a mají nižší riziko srdečních onemocnění. Nechte se inspirovat středomořským receptem.
Patříte mezi bylinářské nadšence? Zkuste i jiné než kuchyňské bylinky nebo mátu. Znáte pelyněk brotan, řepík lékařský, kozlík lékařský nebo sléz maurský? A chtěli byste svůj vlastní voňavý heřmánek?
S jarem můžeme přidávat do jídla bylinky, kterým se běžně říká plevel. Výhodou je, že rostou téměř všude a obsahují řadu cenných látek, mnohem cennějších než v kupované, ale i vypěstované zelenině.
Potěšte partnera na dietě, dceru veganku i syna sportovce, který nemluví o ničem jiném než o jídle plném bílkovin. Do sytosti se najíte všichni, neušpiníte skoro žádné nádobí a uvařeno máte za pár minut.
Když se mluví o kysání, kvašení nebo fermentaci, jde stále o jedno a totéž. Je to prastará technika zpracování potravin, která je používána na celém světě. S průmyslovou výrobou a nákupy v supermarketech jsme na ni v domácích podmínkách pozapomněli. Naštěstí ne všichni.
„Pokud dětem zpíváme, vytváříme tím silné emocionální pouto,“ říká v rozhovoru Barbora Klárová, spisovatelka, zpěvačka a autorka Jasmínových ukolébavek.
Besedy s odborníky i soukromé konzultace s fyzioterapeutem, logopedem, psychologem či pediatrem, kurzy první pomoci a vedle toho kopec zábavy pro rodiče a jejich nejmenší – to je náplní workshopů na téma zdravé rodičovství.
Bolest kyčlí postihuje s přibývajícím věkem velkou část populace. Prevencí je pravidelný pohyb, pomoci mohou také doplňky stravy.
Nikdo nepochybuje o skvělých vlastnostech sóji, a dokonce i její odpůrci ji často pozřou, aniž by to tušili. Pojďme se zaměřit na sójové výhonky jako na živoucí zásobárnu těch nejlepších látek pro zdraví.
„Nehrb se! Narovnej se! To máš z toho kompu a mobilu.“ Říkáte to svým dětem často? Pokud ano a vidíte špatné držení těla nebo máte v rodině vady páteře, pojďte si přečíst o Scheuermannově chorobě.
Cévní mozková příhoda neboli mrtvice už nestraší jen seniory, ale ohrožuje také životy mladých. Poznáte příznaky mrtvice? Dokážete reagovat, stanete-li svědky této příhody? A jak probíhá zotavování?