Přejít k hlavnímu obsahu

Všechny články

žloutenka
Prevence

Světový den boje proti žloutence

O žloutence jste jistě slyšeli. Ale věděli jste, že zaujímá sedmé místo mezi nemocemi se smrtelnými následky a každoročně má na svědomí víc úmrtí než HIV, tuberkulóza či malárie?
skok do vody
Pohled lékaře Jak na přírodní živly

Tonutí

Tonutí patří k velmi častým nehodám a tragickým událostem zejména v letní sezoně. Jezera, lomy, řeky a vodní nádrže jsou vítaným zdrojem osvěžení. Ne vždy u nich najdeme záchranáře a plavčíky, proto se hodí několik základních rad.
zdraví zaměstnanců
Na zdraví se musí chytře

Zdraví zaměstnanců je základ

Zdraví zaměstnanci znamenají zdravou firmu. ZP MV ČR nabízí všem velkým zaměstnavatelům spolupráci a podporu zejména preventivních programů. Proto, chcete-li mít efektivní firmu, tedy zdravé a spokojené zaměstnance, je tady řešení.
povodeň
Pohled lékaře Jak na přírodní živly

Bleskové povodně

Povodně přicházejí rychle a náhle. Voda se do domu dostává z nečekaných směrů a s razancí, která láme dveře, rozbíjí okna, strhává nábytek. V daný okamžik se jí nemůžeme ubránit. Voda podemílá základy budov, které se mohou kdykoli zřítit. Ohrožuje vás příval vody, padající zeď, plovoucí kláda nebo hora bláta. A vše se děje neuvěřitelně rychle.
letní salát
Jídlo

Zdravé letní jídlo, které vás ochladí

V horkém letním počasí máme často problém, co si dát k jídlu, abychom se po jeho konzumaci úplně nezpotili. Jíme proto hodně zeleninových salátů, osvěžující studené polévky, lehké a chutné ryby či mořské plody. Proto pro vás máme recept z kategorie takzvaných „ochlazujících jídel“, kterým si můžete skvěle zpestřit jídelníček, a to nejen doma, ale i v zaměstnání.

Aktuálně