Přejít k hlavnímu obsahu

Všechny články

domaci_i_profesionalni 1
Prevence

Domácí i profesionální dentální hygiena vám ušetří tisíce

Zdravé a krásné zuby nejsou samozřejmost. Za zářivým úsměvem stojí každodenní domácí péče a pravidelné návštěvy zubaře a dentální hygieny. Pečlivá prevence se vyplatí. Je totiž mnohem jednodušší a levnější onemocněním v ústní dutině předcházet než je léčit.

inline 1
Pohyb

In-line bruslení na vyčistění hlavy i pro kondici

Léto je v plném proudu a nabízí se otázka, jak si ho ještě o něco víc zpestřit a užít. Máme pro vás tip: zkuste in-line bruslení. Stezky pro cyklisty a samozřejmě i bruslaře u nás rostou docela svižným tempem, takže stačí nazout brusle a vyrazit.

snazsi_zivot 1
Nemoci

Snazší život s těhotenskou cukrovkou

Telemedicína, dálkový přenos lékařských informací pomocí technologií, je rychle se rozvíjející obor, který usnadňuje práci lékařům a především zjednodušuje život pacientům. Jednou z diagnóz, kterou lze sledovat díky propojení chytrých zařízení, je těhotenská cukrovka.

Singltrek 1
Pohyb

Singltrek v Česku? Stačí si vybrat, vyrazit a užívat si plnými doušky

Jezdíte rádi na horském kole, ale hledáte něco nového, protože jízda po lesních a polních cestách už vás tak docela nenaplňují? Ale zase nejste žádný adrenalinem nabušený šílenec, který se spouští na kole ze sjezdovek a vyžívá se při odvážných skocích? Máme pro vás tip: Zkuste singltrek.

Rakovine_delozniho 1
Nemoci

Rakovině děložního čípku se dá předcházet

Dobrou zprávou je, že rakovina děložního hrdla (čípku) už není druhou nejčastější příčinou úmrtí českých žen v souvislosti s nádorovým onemocněním. Počet nových případů, stejně tak i úmrtí na tuto nemoc v posledních letech klesá.

Jist_pit_bezet
Pohyb

Jíst, pít, běžet. Co pomůže k dobrému výkonu?

Zapít vepřovou se zelím a knedlíky vychlazeným pivem? Proč ne, i běžci si mohou klasiku české kuchyně dovolit s chutí a klidným svědomím. Ovšem až po běhu, před ním by byla pečínka kontraproduktivní – běžet s přecpaným žaludkem je jako navěsit si na sebe dobrovolně závaží.

Pohanka_je_zpatky
Jídlo

Pohanka je zpátky na výsluní

Dostala se k nám ve 12. století z jižních svahů Himálaje a o čtyři sta let později byla považována za nejdůležitější potravinu vůbec. Naše prababičky vařily z pohanky ještě zcela běžně, oblíbené byly především pohankové kaše.

Aktuálně