Přejít k hlavnímu obsahu
Z Fondu prevence až 34 000 Kč pro celou rodinu
Na zdraví se musí chytře

Z Fondu prevence až 34 000 Kč pro celou rodinu

Jste pojištění u 211? A víte, že vaše zdravotní pojišťovna vám nabízí širokou řadu příspěvků z Fondu prevence? Podívejte se, zda některý z nich nevyužijete právě teď!

Mnoho pojištěnců zapomíná (anebo o tom ani nevědí), že zdravotní pojišťovny nabízejí příspěvky na prevenci a další zdraví prospěšné aktivity, jako třeba preventivní prohlídky a screeningy, očkování, rehabilitace, zdravotní pomůcky a mnohé sportovní aktivity a kurzy. Je škoda této výhody nevyužívat, protože může výrazně přispět k lepšímu zdraví i psychické pohodě. Stačí se informovat o nabídce své pojišťovny, sledovat dostupné programy a zažádat o finanční podporu. Investice do prevence se vždy vyplatí – zdravotně i finančně.

211 má nadstandardně bohatou nabídku Fondu prevence 

V letošním roce mohou všichni pojištěnci ZP MV ČR čerpat ještě více bonusů nad rámec základního příspěvku. Pojďme se společně podívat na nabídku pro rok 2024.
Do základních preventivních programů patří program prevence onkologických, civilizačních, zubních a dalších onemocnění, dále program podpory zdravého životního stylu a prevence úrazů. Mnozí pojištěnci 211 znají pouze základní příspěvky (například na očkování či prevenci karcinomu), ale nevědí, že mohou čerpat finanční podporu i na méně standardní úkony a pomůcky, jako třeba: 

  • sestavení jídelníčku nutričním terapeutem
  • podiatrické vyšetření (tzv. ploché nohy)
  • kompresní punčochy (jako prevence trombózy)
  • pomůcky pro trénování paměti
  • sportovní prohlídka 
  • vyšetření poruch imunity
  • škola a školka v přírodě pro děti
  • helmy, chrániče a páteřáky pro děti 
  • nordic walking hole pro dospělé a další…

Vedle toho zdravotní pojišťovna 211 poskytuje příspěvky z Fondu prevence i na Bonusové preventivní programy, ať už je to podpora odvykání kouření, podpora duševního zdraví (návštěva psychologa či psychoterapeutické sezení), podpora specifických diet, různá screeningová vyšetření a mnohé další.

Navštivte stránky Fondu prevence ZP MV ČR a přesvědčte se sami. Získat můžete až 34 000 Kč pro čtyřčlennou rodinu! Zažádat o příspěvek je jednoduché – můžete tak učinit osobně na pobočce nebo pohodlně online, stačí jen vyplnit formulář a nahrát doklad o úhradě či potřebné potvrzení. Příspěvek od pojišťovny vám po schválení dorazí na bankovní účet.

V roce 2024 jsme navýšili a rozšířili příspěvky!

Ještě nejste pojištění u 211? 


Je nejvyšší čas na změnu! Do konce měsíce září 2024 můžete zažádat o změnu pojišťovny. Přestup k 211 je velmi snadný a rychlý. Stačí vyplnit formulář ze svého mobilu či počítače – nikam nemusíte chodit, vše vyřídíme online, novou kartičku vám zašleme poštou a od 1. 1. 2025 můžete začít čerpat všech výhod své nové pojišťovny! 


Autor: Petra Škeříková, redaktorka portálu Zdraví jako vášeň

Aktuálně