Třetí prosinec je Světovým dnem bez pesticidů. Pojďme se podívat, co nám vlastně přistává na talíři a jak moc se u toho mazlíme s chemií. Takže pokud právě chroupáte salát, čtěte dál – článek je právě pro vás.
Třetí prosinec je Světovým dnem bez pesticidů. Pojďme se podívat, co nám vlastně přistává na talíři a jak moc se u toho mazlíme s chemií. Takže pokud právě chroupáte salát, čtěte dál – článek je právě pro vás.
Jaro je za dveřmi a s jeho příchodem se obvykle otevírají stavidla zaručených návodů, jak si poradit s jarní únavou, jak vyčistit tělo od škodlivých látek a jak ubrat nějaké to zimní kilo navíc.
Proč nestačí jíst třikrát denně? A z čeho se skládá „zdravý talíř“, který bychom měli sníst každý den? Téma zdravé výživy spolehlivě rozvíří celou řadu otázek a nejasností. Zdravé stravování přitom není žádná věda – s našimi 5 pravidly na „P“ si ty správné návyky zažije úplně každý!
V létě se člověku nejlíp běží, když je pořádně namazaný. Samozřejmě nikoliv alkoholickými nápoji, ale kvalitním opalovacím krémem. Žertem to jde říct ještě jinak: Mazejte běhat, ale namazaní!
Léto je v plném proudu. Abyste si užili slunečné dny bez úhony, neponechávejte nic náhodě a vybavte se správným opalovacím prostředkem. Jak při jeho výběru postupovat?
„O významu zdraví nejlépe svědčí to, že zdravý žebrák je šťastnější než nemocný král,“ řekl před mnoha lety německý filozof Arthur Schopenhauer. Zdraví vede ke štěstí a šťastný život je to, o co všichni usilujeme.
Zimní období s sebou přináší vítr, mráz a nízkou vlhkost. Časté přechody z přetopených interiérů do mrazivého počasí představují zvláštní zátěž pro naši pokožku. Pokud se k tomu přidá ještě časté koupání, horká voda, používání mýdel aj., naše pokožka doslova trpí.
Jak zpevnit hýždě, aniž byste museli trávit hodiny v posilovně? Velmi účinné a zároveň snadno proveditelné jsou i cviky v pohodlí domova.
Zkuste zdravé vánoční pečení, které potěší chuťové buňky a nezatíží vaše tělo. Máme pro vás jednoduché tipy a recept na voňavé ovesné perníčky, po kterých se budete cítit skvěle.
Znáte jídlo, které je nejen chutné, ale taky udělá vaše tělo šťastnějším? Je tu kimči. Fermentované korejské zelí je mnohem víc než pikantní příloha – je to probiotická bomba s historií dlouhou stovky let.
Zimní měsíce přinášejí zvýšený výskyt respiračních infekcí. Jedním z nejvíce ohrožených orgánů v tomto období jsou naše nosní dutiny, které hrají roli v ochraně dýchacích cest.
Ananas není jen sladká exotická pochoutka, ale doslova přírodní lékárna. Díky bromelainu, vitamínu C a dalším látkám podporuje trávení, imunitu a také hojení ran. Máme tu zdraví s korunkou – doslova.
Třetí prosinec je Světovým dnem bez pesticidů. Pojďme se podívat, co nám vlastně přistává na talíři a jak moc se u toho mazlíme s chemií. Takže pokud právě chroupáte salát, čtěte dál – článek je právě pro vás.