Přejít k hlavnímu obsahu
footgolf
Pohyb Letní sporty Letní vášeň pro zdravý pohyb

Letní sporty - footgolf

Co je přesně footgolf? Jak se hraje? Kdo všechno si při něm přijde na své? Podívejte se na video, kde se dozvíte vše potřebné. Možná vás k vyzkoušení footgolfu i zláká.

Líbí se vám krásně upravená golfová hřiště, kde se rovina prolíná se zvlněným terénem doplněným překážkami, jako jsou vodní plochy a pískové bunkry, a kde se můžete oddávat sportovní aktivitě obklopeni přírodou? Ale co když vás hraní golfu neláká, ať už proto, že si nechcete pořizovat golfové vybavení, nebo proto, že se vám míček zdá příliš malý na to, abyste se do něj s jistotou trefili? Footgolf je skvělá odpověď. Pokud máte navíc rádi kopání do fotbalového míče, footgolf je pro vás ideální.

Ve videu se dozvíte o footgolfu vše důležité. Nejen to, jak se hraje, ale i jak se například liší od fotbalgolfu nebo kde a kdy vznikl. U nás je to ještě mladý sport, ale už má své sportovní kluby, hřiště a soutěže. Ve videu vás s ním seznámí Míša Knappeová, která je aktuálně druhou hráčkou české ženské footgolfové reprezentace, a Jirka Šimandl, jediný český vítěz majoru (Major FIFG 1000 Itálie 2023), jejichž domovským klubem je FG Mladá Boleslav, na jehož hřišti jsme video natočili. Uvidíte, v jak hezkém prostředí si můžete užívat sympatickou hru a podávat své sportovní výkony. Pokud vám video nebude stačit, přečtěte si rozhovor s Míšou, ve kterém prozrazuje další zajímavosti.

Aktuálně