Většina z nás ví, že v zimním období není pro „zmrzlíky“ dobré jíst citrusy a tropické ovoce, protože ty už ze své povahy slouží k ochlazení těla. Co ale způsobí opak a tělo nám příjemně prohřeje?
- Potraviny s vysokým obsahem železa, např. libové maso, plody moře, fazole a brokolice. Dostatek železa snižuje riziko anémie, která se projevuje pocitem chladu.
- Celozrnné potraviny s vysokým obsahem vlákniny naše tělo neumí rychle rozložit, a protože musí pracovat mnohem usilovněji, aby tento druh sacharidů zpracovalo, může se zvýšit i naše tělesná teplota.
- Kmín v našem těle generuje teplo a může nás tak zahřát.
- Zázvor nejenže pomůže zvýšit tělesnou teplotu, ale navíc také bojuje s nejrůznějšími bakteriemi a viry.
Když budete potřebovat zahřát, teplá polévka vám vždy udělá dobrou službu, Velmi známým zahřívačem zkřehlých rukou je dýňová polévka se zázvorem nebo česnečka. My ale přinášíme tip na ne úplně známou polévku, která mnohé zahřívací potraviny propojuje.