Přejít k hlavnímu obsahu
Dětské sportovní léto
Zdravé dítě

Dětské sportovní léto: Využijte příspěvek na pohybové tábory

Absolvovalo vaše dítě letní tábor nebo příměstský tábor se sportovním zaměřením? Vaše pojišťovna 211 vám na něj zpětně přispěje 500 Kč z Fondu prevence.

Podporujeme dětské sportovní tábory

Letní pohybové tábory a příměstské sportovní tábory nabízejí nejen zábavu, ale také příležitost pro fyzický i duševní rozvoj dítěte. Co si z nich děti odnesou?

  • Zdravé sportovní návyky
    Pokud vaše děti nejsou zvyklé pravidelně sportovat, pohybový tábor jim pomůže vytvořit nové návyky. Ty jsou důležité pro rozvoj motoriky, fyzickou kondici, navíc se děti naučí důležitosti týmové spolupráce.
  • Rozvoj sociálních dovedností
    Tábory jsou ideálním místem, kde si děti vytvoří nová přátelství, naučí se spolupracovat a komunikovat v kolektivu. Děti si během tábora budují sebevědomí, učí se řešit konflikty a poznávají hodnotu přátelství.
  • Samostatnost a odpovědnost
    Účast na táboře, ať už jde o pobytový nebo příměstský, pomáhá dětem získat větší samostatnost a odpovědnost. Děti se učí plánovat si svůj den, dodržovat harmonogram a pečovat o své věci, což jsou dovednosti, které jim budou užitečné po celý život.
  • Příležitost objevovat nové zájmy
    Dětské tábory často nabízejí různé aktivity, které děti mohou vyzkoušet. Ať už jde o nový sport, kreativní činnost, nebo venkovní hry, tábory dávají dětem příležitost objevovat nové zájmy a koníčky, které mohou rozvíjet i po skončení tábora.

Zdravotní pojišťovna 211 proto plně podporuje účast dětí na pohybových táborech, které považuje za cennou investici do budoucnosti dětí. Zároveň jsme si vědomi, že tyto tábory nejsou nejlevnější záležitostí, proto všem našim pojištěncům nabízíme příspěvek 500 Kč z Fondu prevence.
 

Jak získat příspěvek?


Příspěvek můžete získat na letní sportovně pohybový pobyt konaný v červenci nebo srpnu 2024, a to v délce minimálně 5 po sobě jdoucích dní (nocleh není podmínkou). Akceptujeme sportovní pohybové aktivity uvedené v Programu podpory zdravého životního stylu (Sportovní pohybové aktivity pro děti); dětský tábor, skautský tábor, junák, pionýr a příměstské tábory.

 

Žádost o příspěvek je možné podat do tří měsíců od ukončení pobytu. Příspěvek se vztahuje na každé dítě do dovršení 18 let věku. O příspěvek pro nezletilé dítě žádá jeho rodič nebo jiný zákonný zástupce. K žádosti o příspěvek je třeba přiložit potvrzení o účasti a úhradě pobytu potvrzené organizujícím subjektem.

 

Kompletní pravidla a podmínky čerpání příspěvku najdete ZDE.


Autor: Petra Škeříková, redaktorka portálu Zdraví jako vášeň

Aktuálně