Zkuste zdravé vánoční pečení, které potěší chuťové buňky a nezatíží vaše tělo. Máme pro vás jednoduché tipy a recept na voňavé ovesné perníčky, po kterých se budete cítit skvěle.
Zkuste zdravé vánoční pečení, které potěší chuťové buňky a nezatíží vaše tělo. Máme pro vás jednoduché tipy a recept na voňavé ovesné perníčky, po kterých se budete cítit skvěle.
Patříte mezi bylinářské nadšence? Zkuste i jiné než kuchyňské bylinky nebo mátu. Znáte pelyněk brotan, řepík lékařský, kozlík lékařský nebo sléz maurský? A chtěli byste svůj vlastní voňavý heřmánek?
S jarem můžeme přidávat do jídla bylinky, kterým se běžně říká plevel. Výhodou je, že rostou téměř všude a obsahují řadu cenných látek, mnohem cennějších než v kupované, ale i vypěstované zelenině.
Potěšte partnera na dietě, dceru veganku i syna sportovce, který nemluví o ničem jiném než o jídle plném bílkovin. Do sytosti se najíte všichni, neušpiníte skoro žádné nádobí a uvařeno máte za pár minut.
Když se mluví o kysání, kvašení nebo fermentaci, jde stále o jedno a totéž. Je to prastará technika zpracování potravin, která je používána na celém světě. S průmyslovou výrobou a nákupy v supermarketech jsme na ni v domácích podmínkách pozapomněli. Naštěstí ne všichni.
Všichni víme, že zima a nachlazení či zhoršení příznaků některých onemocnění k sobě zkrátka patří. Většina z nás je srozuměna i s tím, že během tohoto ročního období je důležité zvýšit dávky přijímaných vitaminů, a to jak prostřednictvím vhodného jídelníčku, tak i používáním různých doplňků stravy zakoupených v lékárně.
Šikovný průvodce makronutrienty neboli makroživinami. Sacharidy, tuky, proteiny a vláknina. Čtyři nosné pilíře výživy přehledně na kartičkách.
V zimním počasí venku snadno a rychle prochladneme. Mnoho lidí si pro zahřátí zvolí grog nebo čaj s rumem, ale mnohem zdravější variantou je teplá polévka, hlavně když navíc obsahuje samé zdravé suroviny a málo sacharidů.
Někteří z nás už dlouho před vánočními svátky plánují lednové diety a aktivity, které je zbaví kil nabraných během svátečních dnů plných hojnosti u stolů prohýbajících se pod tíhou sladkých i slaných pochoutek. Věřte, není to nutné.
O imunitě se mluví hodně a na podzim a v zimě ještě více. Není divu, protože právě v těchto ročních obdobích je naše tělo vystaveno zvýšené zátěži a musí bojovat s mnoha typy možných nákaz a infekcí, o stoupajícím ohrožení koronavirem ani nemluvě.
Hubnout bez hladovění a utrpení? Letos to může být snadné! Máme pro vás chytré tipy, trochu technologie a vy zase chuť k pohybu. Poradíme vám, jak shodit kila s úsměvem a oslavit každé malé vítězství.
S příchodem nového roku si mnozí z nás dávají různá předsevzetí. Jedním z nejčastějších je zhubnout či dostat se do formy po Vánocích. Jak začít s úpravou jídelníčku, radí nutriční terapeutka Bc. Zuzana Chadimová.
Ve světě plném stresu, neustálého tlaku a rychlého tempa je péče o duševní zdraví stále důležitější. Deprese, úzkosti a syndrom vyhoření už nejsou vzácnými pojmy, ale realitou mnoha lidí.
Strečink bývá vnímán jako nezbytné protažení těla před sportovním výkonem. Ve skutečnosti je však užitečný pro každého, kdo se chce udržovat ve formě, aniž by se právě chystal uběhnout maraton.
Zeptali jsme se lyžařského instruktora a dvojnásobného mistra republiky v akrobatickém lyžování Filipa Zemana na to, jak u dětí s lyžováním nejlépe začít. A jeho odpověď vás možná překvapí – prý je ideální začít doma v obýváku!
Stáčí vaše miminko hlavičku ke straně? Preferuje při kojení stále jednu stranu, je více plačtivé a lekavé? Na vině může být tzv. KISS syndrom, o němž jsme si povídali s fyzioterapeutkou Mgr. Michaelou Habrunovou.