Máme pro vás kombinaci červené řepy a kozího sýra, což samo o sobě zavání francouzským jihem. Ano, mluvíme o kroupovém rizotu, jehož hlavními složkami jsou právě řepa a výrazný čerstvý kozí sýr.
Co budete potřebovat:
- 250 g ječných krup
- 240 g uvařené červené řepy
- 100 g čerstvého kozího sýra
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sušené nebo čerstvé bylinky – tymián, rozmarýn, libeček, pažitka
- sůl
- pepř
Kroupy propláchněte a namočte na 3 hodiny do vody. V té samé vodě, kterou osolíte, kroupy uvařte doměkka.
Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, řepu na drobné kostky. Na olivovém oleji orestujte cibuli a česnek. Jakmile cibule zesklovatí, přihoďte bylinky a nakrájenou řepu. Ještě chvíli vše restujte a přidejte kroupy. Osolte a opepřete, dobře vše promíchejte.
Na talíři ozdobte třemi lžičkami čerstvého kozího sýra, protože bez něho by to nebylo ono.
Pokrm můžete dochutit bylinkami dle vlastního výběru, třeba čerstvou pažitkou, která vám roste za oknem.