Přejít k hlavnímu obsahu
cestovní pojištění
Na zdraví se musí chytře

Proč byste neměli jet na dovolenou nepojištění?

Plánování dovolené je vzrušující proces. Rádi přípravám věnujeme čas a energii. Na jednu důležitou věc, se ale často zapomíná. Cestovní pojištění. Podívejme se na několik důvod, proč je důležité.

Léčebné výlohy

Jedním z nejdůležitějších aspektů cestovního pojištění jsou léčebné výlohy. Nehody a nemoci se mohou stát kdykoliv a kdekoliv. V zahraničí mohou být náklady na zdravotní péči extrémně vysoké, zejména v zemích jako USA, Kanada nebo Austrálie. Bez cestovního pojištění byste mohli být nuceni platit tisíce až desítky tisíc korun za ošetření, hospitalizaci nebo operaci. S pojištěním máte jistotu, že se o vás v případě potřeby postará asistenční služba společně s profesionálním zdravotním zařízením, aniž byste museli řešit finanční zátěž.

Odpovědnost

Dalším důležitým aspektem je odpovědnost za škody, které můžete způsobit třetím osobám. Pokud například způsobíte dopravní nehodu, při které dojde ke zranění osob nebo poškození majetku, mohou být nároky na náhradu škody obrovské. Cestovní pojištění obvykle zahrnuje i pojištění odpovědnosti, které pokryje tyto náklady. To vám poskytne klid a ochranu před finančními ztrátami, které by mohly mít vážný dopad na váš rodinný rozpočet.

Pojištění zavazadel

Každý, kdo někdy cestoval, ví, jak stresující může být ztráta nebo poškození zavazadel. Cestovní pojištění často zahrnuje pojištění zavazadel, které vám poskytne náhradu v případě, že vaše zavazadla budou ztracena, ukradena nebo poškozena. To znamená, že se můžete soustředit na užívání si své dovolené, aniž byste museli mít obavy z nečekaných výdajů na nákup nového oblečení nebo dalších věcí, které jste měli v zavazadle.

Co malé děti?

Cestování s malými dětmi může být náročné a stresující, a proto je ještě důležitější mít sjednané cestovní pojištění. Děti jsou náchylnější k úrazům a nemocem, proto je nezbytné mít pokrytí léčebných výloh. Navíc pokud se něco stane, pojištění může pokrýt náklady na změnu letů nebo ubytování, což je důležité pro zajištění pohodlí a bezpečí celé rodiny. Pojištění také často zahrnuje asistenční služby, které vám mohou pomoci s organizací potřebné lékařské péče nebo s jinými nečekanými situacemi, které mohou nastat během cestování s dětmi. 

Pro případ nečekané události před odjezdem, jako je nemoc, vytopení sousedem nebo živelní událost, si můžete sjednat riziko pojištění STORNA. 

Závěr

Jet na dovolenou bez cestovního pojištění může být riskantní a může vás vystavit nečekaným finančním ztrátám. S cestovním pojištěním Generali České pojišťovny proběhne vaše dovolená bez zbytečných komplikací a domů si přivezete jen příjemné zážitky. Investice do cestovního pojištění je jen malou cenou za klid a jistotu.
 


Užívejte si svou dovolenou bez starostí a nezapomeňte na cestovní pojištění od Generali České pojišťovny, které si můžete sjednat buď online na stránkách pojišťovny ZP MV ČR, nebo v klientských centrech po celé České republice.


Autor: ZP MV ČR

Aktuálně