Přejít k hlavnímu obsahu
Jana Poštová
Zdravé dítě

Video: První pomoc a kdy volat 155

Informace o první pomoci tzv. z první ruky najdete v podcastu s tiskovou mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. města Prahy Janou Poštovou na portálu Zdravé rodičovství.

Bc. Jana Poštová, DiS., je nejen tiskovou mluvčí ZZS HMP tedy Zdravotnické záchranné služby hl. města Prahy, ale také operátorkou na její lince. Ví tedy moc dobře, o čem mluví. Situace, kdy se lidé obrací na „záchranku“, je pro ni každodenní zkušeností. To se samozřejmě nedá říci o nás ostatních. Kolikrát se vám v životě stalo, že jste byli v situaci, kdy jste řešili, zda volat, nebo nevolat na linku 155? Její pohled vám pomůže ve chvíli, kdy si nejste jistí, jak závažná je zdravotní situace vašeho dítěte.

Z rozhovoru s Janou Poštovou se dozvíte i mnoho dalších užitečných informací, které vám jako rodičům pomohou v situacích, do kterých se běžně nedostáváte.
Nikdo si nepřeje, aby se jeho dítěti přihodilo něco více či méně závažného. Ale být seznámen s radami, jak postupovat v situaci, kdy má dítě po bodnutí hmyzem alergickou reakci, má křeče, začne se dusit po vdechnutí předmětu nebo je nutné přistoupit k resuscitaci, pro vás znamená být připraven pomoci v okamžiku krize.

Podívejte se na celý podcast i na další videopodcasty a videokurzy na portálu Zdravé rodičovství.


Autor: Pavel Vejvoda, šéfredaktor portálu Zdraví jako vášeň
Autor videa: Kateřina Habrunová, foto a video produkce 

Aktuálně