Zkuste zdravé vánoční pečení, které potěší chuťové buňky a nezatíží vaše tělo. Máme pro vás jednoduché tipy a recept na voňavé ovesné perníčky, po kterých se budete cítit skvěle.
Zkuste zdravé vánoční pečení, které potěší chuťové buňky a nezatíží vaše tělo. Máme pro vás jednoduché tipy a recept na voňavé ovesné perníčky, po kterých se budete cítit skvěle.
Ananas není jen sladká exotická pochoutka, ale doslova přírodní lékárna. Díky bromelainu, vitamínu C a dalším látkám podporuje trávení, imunitu a také hojení ran. Máme tu zdraví s korunkou – doslova.
Podívejme se na křen, jehož ostře pálivá chuť vám rozproudí krev a v našich zemích je známý po staletí. Víte ale, jaké další zdravotní benefity přináší? Dnes si přečtěte o jeho roli v přírodní medicíně.
Objevte kouzlo seitanu, který díky své univerzálnosti a vysokému obsahu bílkovin oživí vaše běžné recepty. Naučte se s námi, jak seitan připravovat, a zjistěte, proč by neměl chybět ve vašem jídelníčku.
Řeřicha, drobná zelená rostlina s nádhernými květy a jemnou ředkvičkovou chutí, je často přehlížena. Proč bychom si ji měli zkusit vypěstovat doma a přidávat do salátů, jsme pro vás sepsali v tomto článku.
Nikdo nepochybuje o skvělých vlastnostech sóji, a dokonce i její odpůrci ji často pozřou, aniž by to tušili. Pojďme se zaměřit na sójové výhonky jako na živoucí zásobárnu těch nejlepších látek pro zdraví.
Odkud tempeh přišel, jak vzniká a proč bychom ho měli pustit do našich kuchyní? Po čem sáhnout, když vidíte v obchodě vedle sebe tempeh a tofu? Tady se dozvíte všechno, co o tempehu chcete znát.
Je to slunečnice, ale semínek se nedočkáte. Říká se jí „židovská brambora“ a „jeruzalémský artyčok“. Přečtěte si, v čem jsou hlízy topinamburu neporazitelné a proč by je měli mít na talíři nejen diabetici.
Rozdíl mezi slepičím a křepelčím vejcem? Není to jen ve velikosti. V čem ten rozdíl hlavně spočívá? Přečtěte si, jak jsou křepelčí vejce prospěšná lidskému zdraví, a poznamenejte si recept pro obohacení vašeho stolu.
Znáte tuto zajímavou kořenovou zeleninu a její využití? Má totiž skvělé účinky na lidské zdraví a výborně chutná. Víte například, proč se černému kořenu říká hadí mord španělský?
Plody goji neboli kustovnice čínské jsou velkou apotékou v malém červeném obalu. Jak moc znáte její účinky a proč ji považovat za elixír mládí? Existuje minimálně 15 důvodů, proč mít goji stále po ruce.
Hubnout bez hladovění a utrpení? Letos to může být snadné! Máme pro vás chytré tipy, trochu technologie a vy zase chuť k pohybu. Poradíme vám, jak shodit kila s úsměvem a oslavit každé malé vítězství.
S příchodem nového roku si mnozí z nás dávají různá předsevzetí. Jedním z nejčastějších je zhubnout či dostat se do formy po Vánocích. Jak začít s úpravou jídelníčku, radí nutriční terapeutka Bc. Zuzana Chadimová.
Ve světě plném stresu, neustálého tlaku a rychlého tempa je péče o duševní zdraví stále důležitější. Deprese, úzkosti a syndrom vyhoření už nejsou vzácnými pojmy, ale realitou mnoha lidí.
Strečink bývá vnímán jako nezbytné protažení těla před sportovním výkonem. Ve skutečnosti je však užitečný pro každého, kdo se chce udržovat ve formě, aniž by se právě chystal uběhnout maraton.
Zeptali jsme se lyžařského instruktora a dvojnásobného mistra republiky v akrobatickém lyžování Filipa Zemana na to, jak u dětí s lyžováním nejlépe začít. A jeho odpověď vás možná překvapí – prý je ideální začít doma v obýváku!
Stáčí vaše miminko hlavičku ke straně? Preferuje při kojení stále jednu stranu, je více plačtivé a lekavé? Na vině může být tzv. KISS syndrom, o němž jsme si povídali s fyzioterapeutkou Mgr. Michaelou Habrunovou.