Přejít k hlavnímu obsahu
Podcast: O nadačním fondu Úsměv nejen pro Kryštofa
Zdravé dítě

Podcast: O nadačním fondu Úsměv nejen pro Kryštofa

Dnešní podcast přináší příběh nadačního fondu, který vznikl po přetěžké zkušenosti jeho zakladatelky s onkologickým onemocněním syna Kryštofa. Poslechněte si rozhovor s Marií Abelovou, maminkou Kryštofa a zakladatelkou nadačního fondu Úsměv nejen pro Kryštofa.

Nadační fond založili spolu s manželem na základě vlastní nesmírně těžké zkušenosti s onkologickým onemocněním jejich syna Kryštofa. 
Marie Abelová popisuje mnohé situace z procesu léčby syna, jež v konečném důsledku vedly k touze pomáhat dalším rodičům, kteří se do podobné situace mohou také nečekaně dostat.
V podcastu uslyšíte o zkušenosti s lékařskou, ale hlavně nelékařskou pomocí: jak na rodinu psychicky doléhala těžká situace, zda se o psychiku pacienta někdo zajímal a jak se rodina dozvídala o možnostech podpory zvenčí. 
Ano, Kryštof své nemoci podlehl a život Abelových se zhroutil, ale i tak museli jít dál. Bylo tak pro ně přirozenou cestou začít pomáhat rodinám, které jsou také v různých fázích boje s rakovinou. Pomáhají dalším, aby nemuseli projít tím, co zažili oni sami. A tak vznikla Nadace Úsměv nejen pro Kryštofa.

Díky jejich webovým stránkám se dokážete zorientovat v nelehké situaci způsobené onkologickým onemocněním. Najdete odpovědi na mnoho přirozených otázek, naleznete informace o nemoci a jejím průběhu, včetně praktických rad, jak s nemocí žít. 
V nadaci se zaměřili na sdílení zkušeností, doporučení a předávání kontaktů pro zajištění kvality života a chodu rodiny v průběhu léčby.
Kdykoliv se na ně můžete obrátit osobně, telefonicky či e-mailem a nemusíte se obávat žádných dalších výdajů, protože svou pomoc nabízejí zdarma. 
Nadace nově spolupracuje i s naší zdravotní pojišťovnou 211 a cílem spolupráce je ještě více rozšířit možnosti péče pro onkologické pacienty. V podcastu se mimo jiné celkem přesně dozvíte, jaké množství klientů již jejich nápomocnou náručí prošlo.

Vizí a snem Abelových je pomáhat co nejvíce lidem a na druhou stranu si přejí, aby jejich pomoc byla co nejméně potřebná.

Podcast si můžete také poslechnout v audio verzi:

O nadačním fondu Úsměv nejen pro Kryštofa


Autor: Štěpánka Trnková, redaktorka portálu Zdraví jako vášeň

Aktuálně