Co ráda jí Martina Sáblíková, jedna z ambasadorek Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR?
Poprosili jsme Martinu o tip na jídlo, které jí chutná a zároveň je dost zdravé pro vrcholového sportovce. Tady je recept, podle kterého si Martina sama připravuje své oblíbené jídlo.
Salát s hovězím masem
Do trouby předehřáté na 180 °C dáme péct opepřené a osolené maso, které jsme předtím na pánvi orestovali 2 a 2 minuty z obou stran na olivovém oleji. Pečeme cca 20 minut. Na poslední 10 minut přidáme do trouby k masu čekanky.
Teď je čas na přípravu zálivky. Smícháme šťávu a kůru z limetky, sójovou omáčku, med, nastrouhaný zázvor a chilli papričku, patřičně najemno nasekanou.
A nyní se můžeme věnovat poslední části. Tenké plátky mrkve nakrájíme na nudličky. Přidáme čekanku rozebranou na jednotlivé plátky, mungo klíčky a hrášek. Hotové maso nakrájíme na plátky. Vše dáme na talíř, zalijeme zálivkou a posypeme sezamovým semínkem. Máte rádi koriandr? Chuťově se k salátu velmi hodí, a tak jím vše bohatě posypeme a můžeme se pustit do jídla. Dobrou chuť.
Co budete potřebovat:
400 g hovězí roštěné
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev
2 čekanky
2 lžíce naklíčeného munga
50 g cukrového hrášku
50 g sezamových semínek
hrst koriandru
sůl
pepř
Zálivka:
1 limeta bio
1 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
1 chilli paprička
kousek zázvoru