Podívejme se na křen, jehož ostře pálivá chuť vám rozproudí krev a v našich zemích je známý po staletí. Víte ale, jaké další zdravotní benefity přináší? Dnes si přečtěte o jeho roli v přírodní medicíně.
Podívejme se na křen, jehož ostře pálivá chuť vám rozproudí krev a v našich zemích je známý po staletí. Víte ale, jaké další zdravotní benefity přináší? Dnes si přečtěte o jeho roli v přírodní medicíně.
Co nám odpověděla ambasadorka Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR Ester Ledecká na otázky, co ráda jí a jaký má oblíbený recept? A připravuje si oblíbené jídlo sama?
Jsme to, co jíme. Na tom se shodují odborníci v názorech na téma, jak se stravovat a co jíst. Jenže i dnes stále existuje řada zemí světa, kde je mnohem větším problémem zajistit pro všechny obyvatele dostatek potravy. I proto vznikl Světový den výživy, který od roku 1981 každoročně připadá na 16. říjen.
Podívejme se doslova pod pokličku skeletonistce Anně Fernstädtové, ambasadorce Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR. Co ráda jí, jaký má oblíbený recept a vaří si oblíbená jídla sama?
Začíná podzim a většina plodů ze zahrádek už byla sklizena. Nicméně nejen teď, ale i čas v průběhu celého léta, bylya pro zahrádkáře dobou zavařování. Poslední přípravy ovoce pro uskladnění na zimu právě probíhají. Jak si připravit všechny tyto chutné a zdravé dobroty tak, aby byly, pokud je to možné, bez chemie a přidaného cukru? Poradíme vám, jak zavařovat zdravě.
Vyrážíte na túru do hor? Pak také řešíte, co vzít s sebou k jídlu. Požadavek na stravu při turistickém výšlapu je v podstatě jednoduchý: Musí dodat energii i živiny, ale zároveň by neměla příliš vážit a zabírat moc místa v batohu.
Při cestě za zdravím jde jídlo ruku v ruce s udržováním těla ve zdravé kondici pomocí cvičení. Nebudeme přece úsilí vynaložené při cvičení následně sabotovat konzumací jídla, které má spíš devastační účinky. Nechte se inspirovat osobností, která trénuje na vrcholové úrovni.
Vegetariánská strava se do našich jídelníčků vrátila už dávno. V posledních letech ale získává na popularitě strava zvaná veganská, která je co do výběru jídel a surovin ještě mnohem vybíravější, respektive „přísnější“. Raw strava jde ještě o kousek dál.
Teplé dny stále trvají a recepty na jídla, která vás v tomto parnu příjemně zasytí, a to bez zatížení žaludku a celého organismu, jsou pořád v kurzu a zájem o ně je velký. Proto i my stále přicházíme s novými nápady. Náš dnešní recept je skvělý mimo jiné proto, že si pochutná celá rodina a dresink můžete měnit dle vaší aktuální chuti.
Zdravé a zpevněné hýždě nejsou jen pěkné na pohled, ale především hrají zásadní roli v každodenním pohybu. Ovlivňují držení těla a stabilitu, proto bychom jim měli věnovat pozornost.
Pokud jste se ještě s pojmem Bungee Workout nesetkali, ve videu uvidíte, jak vypadá tohle nápadité cvičení, které je podle lektorky Andrey návykové.
Nárůst onkologických onemocnění v populaci s sebou přináší i závažná psychologická témata, které se dotýkají nejen pacientů samotných. O nich jsme hovořili s psychologem Martinem Pospíchalem.
Listopad, známý také jako „Movember“, je každoroční příležitostí upozornit na rakovinu prostaty, jež patří mezi nejčastější mužské onkologické diagnózy. Včasný screening může doslova zachraňovat životy.
Posilování středu těla vám přinese nejen pěkný efekt, ale především lepší držení těla, prevenci zranění a celkové zlepšení fyzické kondice. Jaké cviky jsou nejúčinnější?
S nástupem respiračních infekcí je celkem časté, že v rodině přistoupíme k samoléčbě, a to nejen u dětí, ale také sami u sebe. Aby byla účinná, měli bychom dodržovat správný postup.