Po zimě tělo volá po čerstvých vitamínech a lehčí stravě. Pojďme oživit náš jídelníček jarními bylinkami a sezónní zeleninou. Přinášíme tři skvělé recepty, které vám dodají energii, zdraví a dobrou náladu.

Po zimě tělo volá po čerstvých vitamínech a lehčí stravě. Pojďme oživit náš jídelníček jarními bylinkami a sezónní zeleninou. Přinášíme tři skvělé recepty, které vám dodají energii, zdraví a dobrou náladu.
Jsme to, co jíme. Na tom se shodují odborníci v názorech na téma, jak se stravovat a co jíst. Jenže i dnes stále existuje řada zemí světa, kde je mnohem větším problémem zajistit pro všechny obyvatele dostatek potravy. I proto vznikl Světový den výživy, který od roku 1981 každoročně připadá na 16. říjen.
Podívejme se doslova pod pokličku skeletonistce Anně Fernstädtové, ambasadorce Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR. Co ráda jí, jaký má oblíbený recept a vaří si oblíbená jídla sama?
Začíná podzim a většina plodů ze zahrádek už byla sklizena. Nicméně nejen teď, ale i čas v průběhu celého léta, bylya pro zahrádkáře dobou zavařování. Poslední přípravy ovoce pro uskladnění na zimu právě probíhají. Jak si připravit všechny tyto chutné a zdravé dobroty tak, aby byly, pokud je to možné, bez chemie a přidaného cukru? Poradíme vám, jak zavařovat zdravě.
Vyrážíte na túru do hor? Pak také řešíte, co vzít s sebou k jídlu. Požadavek na stravu při turistickém výšlapu je v podstatě jednoduchý: Musí dodat energii i živiny, ale zároveň by neměla příliš vážit a zabírat moc místa v batohu.
Při cestě za zdravím jde jídlo ruku v ruce s udržováním těla ve zdravé kondici pomocí cvičení. Nebudeme přece úsilí vynaložené při cvičení následně sabotovat konzumací jídla, které má spíš devastační účinky. Nechte se inspirovat osobností, která trénuje na vrcholové úrovni.
Vegetariánská strava se do našich jídelníčků vrátila už dávno. V posledních letech ale získává na popularitě strava zvaná veganská, která je co do výběru jídel a surovin ještě mnohem vybíravější, respektive „přísnější“. Raw strava jde ještě o kousek dál.
Teplé dny stále trvají a recepty na jídla, která vás v tomto parnu příjemně zasytí, a to bez zatížení žaludku a celého organismu, jsou pořád v kurzu a zájem o ně je velký. Proto i my stále přicházíme s novými nápady. Náš dnešní recept je skvělý mimo jiné proto, že si pochutná celá rodina a dresink můžete měnit dle vaší aktuální chuti.
Cítíte se stále ve spěchu a pod tlakem? Mindfulness vám pomůže zpomalit, snížit stres a více si užívat přítomný okamžik. Přečtěte si článek, a naučíte se jednoduché techniky, které zlepší váš každodenní život.
Jak sociální sítě ovlivňují psychiku a sebevědomí? Komunikace, zábava i sebeprezentace, ale také tlak a obavy z hodnocení druhých. Proč jsou lajky tak důležité? A jak dobře zvládat dopady online světa?
Hubnutí může zlepšit nejen fyzické zdraví, ale psychickou pohodu. Jsou tu ale i rizika, jako je tlak na vlastní dokonalost nebo poruchy příjmu potravy. Jak hubnout zdravě a udržet si duševní rovnováhu?
Proč některé děti neumějí vyslovit hlásku L nebo si „šlapou na jazyk“? Kdy je potřeba vyhledat logopeda? V rozhovoru odpovídá Mgr. Barbora Richtrová, předsedkyně Asociace klinických logopedů.
O nákazách a nebezpečí, které hrozí po přisátí klíšťat, slyšíte jistě ze všech stran. Vědci však před nedávnem otevřeli odbornou diskusi o zcela novém riziku.
Po zimě tělo volá po čerstvých vitamínech a lehčí stravě. Pojďme oživit náš jídelníček jarními bylinkami a sezónní zeleninou. Přinášíme tři skvělé recepty, které vám dodají energii, zdraví a dobrou náladu.