Znáte okru? Je to zelenina, která si zaslouží místo ve vaší kuchyni. Má přezdívku „dámské prsty“. To zní trochu tajemně, ale věřte, že okra je plná překvapení a obohatí váš jídelníček o zdravé a chutné možnosti.
Znáte okru? Je to zelenina, která si zaslouží místo ve vaší kuchyni. Má přezdívku „dámské prsty“. To zní trochu tajemně, ale věřte, že okra je plná překvapení a obohatí váš jídelníček o zdravé a chutné možnosti.
Podívejme se na křen, jehož ostře pálivá chuť vám rozproudí krev a v našich zemích je známý po staletí. Víte ale, jaké další zdravotní benefity přináší? Dnes si přečtěte o jeho roli v přírodní medicíně.
Pojďte se s námi podívat na méně známé obiloviny z Afriky a dalších koutů světa. Teff, fonio a kamut jsou tři fascinující potraviny, které se stanou hvězdami ve vaší kuchyni. Rozšiřte si kulinářský obzor!
Objevte kouzlo seitanu, který díky své univerzálnosti a vysokému obsahu bílkovin oživí vaše běžné recepty. Naučte se s námi, jak seitan připravovat, a zjistěte, proč by neměl chybět ve vašem jídelníčku.
Řeřicha, drobná zelená rostlina s nádhernými květy a jemnou ředkvičkovou chutí, je často přehlížena. Proč bychom si ji měli zkusit vypěstovat doma a přidávat do salátů, jsme pro vás sepsali v tomto článku.
Existuje potravina, která je tak prospěšná, že by mohla dostat Nobelovu cenu za výživu. Ne, nemá to nic společného s čokoládou (i když bychom si to všichni přáli). Je to mungo – zelené klíčky fazolí, které mají sílu změnit váš život.
Říká se mu medvědí česnek, nebo také divoký či lesní. Popularitu získal díky své chuti, ale je také zdravý? Pojďme se podívat, proč mít tento zelený zázrak v kuchyni a proč se vlastně jmenuje medvědí.
Nikdo nepochybuje o skvělých vlastnostech sóji, a dokonce i její odpůrci ji často pozřou, aniž by to tušili. Pojďme se zaměřit na sójové výhonky jako na živoucí zásobárnu těch nejlepších látek pro zdraví.
Odkud tempeh přišel, jak vzniká a proč bychom ho měli pustit do našich kuchyní? Po čem sáhnout, když vidíte v obchodě vedle sebe tempeh a tofu? Tady se dozvíte všechno, co o tempehu chcete znát.
Je to slunečnice, ale semínek se nedočkáte. Říká se jí „židovská brambora“ a „jeruzalémský artyčok“. Přečtěte si, v čem jsou hlízy topinamburu neporazitelné a proč by je měli mít na talíři nejen diabetici.
Rozdíl mezi slepičím a křepelčím vejcem? Není to jen ve velikosti. V čem ten rozdíl hlavně spočívá? Přečtěte si, jak jsou křepelčí vejce prospěšná lidskému zdraví, a poznamenejte si recept pro obohacení vašeho stolu.
S nástupem respiračních infekcí je celkem časté, že v rodině přistoupíme k samoléčbě, a to nejen u dětí, ale také sami u sebe. Aby byla účinná, měli bychom dodržovat správný postup.
Obávané cévkování – nepopulární, ale často nevyhnutelné. V podcastu se dozvíte o nové revoluční cestě, jak se vyhnout infekcím a bolestem při samotném procesu cévkování. Je tu vynález urinálního katetru.
„U dětí předškolního věku je důležité zaměřit se na aktivity, které přirozeně rozvíjejí pohybové schopnosti,“ říká v rozhovoru Lucie Ruterlová, zakladatelka Školky v pohybu.
Hygiena nejen rukou je v sychravém podzimním období zásadní, abychom předcházeli virózám. Naučit děti správným hygienickým návykům je však výzvou, která vyžaduje trpělivost i kreativitu.
Znáte okru? Je to zelenina, která si zaslouží místo ve vaší kuchyni. Má přezdívku „dámské prsty“. To zní trochu tajemně, ale věřte, že okra je plná překvapení a obohatí váš jídelníček o zdravé a chutné možnosti.
Hypofýza, známá jako podvěsek mozkový, je drobná endokrinní žláza v dolní části mozku. I přes svou malou velikost, přibližně jako hrášek, je důležitá pro regulaci mnoha životně důležitých funkcí našeho těla.